Čovjek se, izmoren užurbanim i stresnim životom, želi sjediniti s prirodom kako bi pronašao unutarnji spokoj. Upravo se ovdje to može doživjeti, pokušajte i vi: „Slušati tišinu, gledati zatvorenih očiju, mirisati pogledom.“

Danas se u dolini Neretve sve više u turističkom smislu otkrivaju brojne kulturne znamenitosti i prirodna baština. U današnjoj dolini mandarina, kako joj tepaju, možete doživjeti zaista sve ono što će ostaviti dugotrajna sjećanja na posjet. Prepustiti se čarima hedonističkog uživanja postao je imperativ u suvremenim turističkim ponudama. 

Ovdje započinje priča o tradiciji koja se u ovim krajevima čuva od zaborava. Tradicija je to koja nosi ponos i težak način života naših predaka. Naše putovanje tako započinje čuvanjem dugogodišnje tradije, na ponos i čast naših predaka. Dolina Neretve je u svojim močvarnim predjelima u mnogo slučajeva smatrana neukroćenom i divljom, ali ukoliko se prepustite svim njenim čarima nećete ostati niti malo razočarani. Brojna močvarna područja obrasla šikarom, trstikom i raznolikim biljem prava su poslastica za sve avanturiste jer će Vas neretvanska lađa upravo tim kanalima probijati kroz lokvanj i močvarni šaš, pričajući sama za sebe tradiciju koja se neće zaboraviti.

Jezero Kuti danas je pravi turistički biser i na poseban način priča priču o svom postojanju. Kada lađa isplovi, prvo kreće svoj put uskim rukavcima koji kao da su pripremljeni stazama lopoča i lokvanja koji svojim cvatom ostavljaju bez daha. Na tom putu pozdravljat će Vas brojne žabe, poneka ptica koja će stidljivo promatrati iz šaša koji sakriva rukavce. Ako dovoljno dugo i strpljivo čekate, vidjet ćete i mnoge druge životinjske vrste kako Vas pozdravljaju iz svog staništa. Kada se utiša zvuk motora, moći ćete čuti veličanstvene zvukove koji će Vam odati dojam spokoja i mira.

A nakon vožnje, za Vas započinje nova oaza mira na našem izletištu. Prepustite se u ruke naših vrijednih domaćina koji će Vas voditi u neka davna vremena kako bi Vam dočarali što sve ovo područje karakterizira ovako čarobnim. Nakon kušanja tradicionalnih domaćih recepata, osladite se tradicionalnim desertima, uživajte u programu domaćina koji će Vam pripovijedati o tajnama jezera Kuti i dolini Neretve te se prepustite uživanju na izletištu Žabac.

Na izletištu pronađite mir, uživajte u domaćim delicijama, šećite stazama i mostićima, slobodno priđite našim ponijima i nahranite ih pripremljenom mrkvom, opustite se i uživajte u jedinstvenom ambijentu izletišta i konobe Lancarica.