Kada isplovimo na lađi, tradicionalnom neretvanskom plovilu, prvo krećemo svoj put uskim rukavcima koji kao da su pripremljeni stazama lopoča i lokvanja koji svojim cvatom ostavljaju bez daha. Na tom putu pozdravljat će nas brojne žabe, poneka ptica koja će stidljivo promatrati iz šaša koji sakriva brojne rukavce kojim će nas vješto voziti stručne ruke sve do jezera Kuti. Jezero Kuti danas je pravi turistički biser i na poseban način priča priču o svojoj legendi – tajni potopljenog grada. Nakon vožnje, prepuštamo se u sigurne ruke naših domaćina na izletištu Agro Etno Park Žabac gdje ćemo se po dolasku okrijepiti domaćom rakijom te se udomaćiti u konobi gdje će nas domaćin vještim pričama voditi kroz degustacije najpoznatijih neretvanskih specijaliteta (uz prethodnu najavu). Za potpuni užitak pripremamo prave poslastice : ples i pjesmu neretvanskog kraja po želji, priče koje će probuditi sva naša čula te brojna druga iznenađenja.

PROGRAM:

  • Po dolasku na izletište, ukrcaj na Neretvansku lađu, vožnja kanalima i rukavcima do bisera doline Neretve – Jezera Kuti.

  • Iskrcaj na izletište Žabac, ručak i zabavni program uz izbor naših domaćina. Za Vas pripremamo bogati jelovnik gdje možete izabrati između mesnih i ribljih varijanti te uživati u domaćoj kuhinji i autohtonim desertima.

  • Provod i zabava uz pjesmu i ples gdje će Vas naši domaćini razmaziti sa pričama iz doline Neretve: naučit ćete kako se nekada „lancalo“ sa lađom, upoznati se sa “trupinom” (tradicionalnim malim plovilom) te naučiti priče o gusarima, vilama, divovima i svim mitskim bićima koji su obitavali u dolini Neretve, kao i poslušati sve priče o životu predaka, njima u čast i na ponos tradicije. Domaćin će goste povesti imanjem, pokazati zanimljivu igru „Na buće“ te organizirati brojne druge aktivnosti po željama gostiju. Gosti su slobodni razgledavati cijelo izletište, šetati, sunčati se te ostati po želji.

  • Da ne odete praznih ruku opet će se pobrinuti naši domaćini koji su vrijednim rukama pripremili brojne domaće specijalitete i suvenire koje ćete moći kupiti u autohtonoj domaćoj suvenirnici.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.